Osnove finansija za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

MENTORI: Marija Miražić, Marina Dimić

MESTO ODRŽAVANJA: Beograd, Bulevar Peka Dapčevića 25

VREME: na upit*

MENTORSKI, INDIVIDUALAN RAD, DIREKTNO ILI PREKO SKAJPA!

Osnove finansija za nove preduzetnike, vlasnike mikro i malih preduzeća i sve one koji tek planiraju da se upuste u preduzetničke vode pruža osnovne informacije, alate i praktične smernice za efikasno finansijsko vođenje svakog manjeg preduzeća.
Uz pomoć iskusnog predavača, dugogodišnjeg finansijskog direktora, imate mogućnost da saznate sve aktuelne finansijske i zakonske promene, savladate osnovne tehnike za efikasno praćenje finansijskih tokova vašeg preduzeća, ovladate alatima za procenu rizika, naučite kako da analizirate i smanjite troškove vašeg poslovanja a da pri tom ne ugrozite kvalitet vaših proizvoda ili usluga, i unapredite svoju organizaciju i procese planiranja.

Predmet i cilj obuke:

 • Strateško planiranje poslovanja: kako da uz korišćenje raspoloživih resursa, na najbolji mogući način iskoristiti mogućnosti i smanjiti pretnje prilikom donošenja odluka.
 • Planiranje i kontrola prihoda, troškova i rezultata: tehnike za predviđanje budućih događaja, postavljanje planova i ciljeva, procenjivanje budućih prihoda i troškova poslovanja, kao i procesi upoređivanja uspešnosti ostvarenog u odnosu na planirani rezultat poslovanja.
 • Praćenje finansija: vođenje internog finansijskog izveštaja za sopstvene potrebe, na osnovu kojeg možete proceniti sa koliko realnog novca preduzeće raspolaže na kraju određenog poslovnog perioda.
 • Poslovanje sa bankama – praktični primeri osnovih bankarskih poslova i transakcija koji su neophodni svima koji se bave privatnim biznisom.
 • Procena isplativosti novih projekata i investiciono planiranje: potrebno je da znamo u kom trenutku firma ima prostora da se širi, dodatno zaduži i na koji način je najbolje to uraditi.

Kome je obuka namenjena:

 • Preduzetnicima i rukovodiocima mikro i malih preduzeća koji žele da unaprede svoja znanja iz oblasti finansija i planiranja;
 • Osobama koje planiraju da započnu svoj mali biznis, osnuju porodičnu firmu;
 • Svima koji su počeli da rade na pozicijama koje se odnose na finansije i poslovno planiranje;
 • Studentima i diplomcima na fakultetima ekonomskog i menadžerskog usmerenja koji planiraju da se bave samostalnim poslovanjem ili naslede poslovanje od svojih roditelja;
 • Osobama koje žele da napreduju u poslu, a potrebno im je praktično znanje iz finansija.

Šta nudimo

 • Prilagođavanje programa obuke potrebama klijenta
 • Posvećenost svakom polazniku uz maksimalno praktičan rad;
 • Radnu skriptu i propratni materijal;
 • Alat za jednostavno planiranje i praćenje prihoda i troškova;
 • Izuzetne radne uslove u savremeno opremljenoj trening sali;
 • Sertifikat o uspešnom pohađanju obuke.

Osnovne metode rada

Diskusije, studije slučaja, aktivno učestvovanje svih učesnika, analize sopstvenih primera iz prakse, praktičan rad na elektronskim dokumentima koje ćete moći da koristite u svakodnevnom radu.

Iskustva polaznika

Sve najbolje pohvale za Marinu, toliko strpljenja, entuzijazma i posvećenosti svakoj jedinici koju smo obrađivali, da je sva na mnogo višem nivou nego što sam očekivao. Takođe kurs maksimalno prilagođava Vašoj trenutnoj situaciji i obogaćuje ga iskustvima ne samo iz teorijskog dela nego i iz bogatog praktičnog! Hvala joj puno!
Teodor Češčljarov

Fantastičan prilaz učesnicima obuke. Pažljivo slušanje problema i stručna pomoć. Izuzetno iskustvo. Prilika za razgovor sa vrlo stručnim ljudima – ženama!

Magdalena Ranković
Vlasnica, Fitomarket Lajkovac


Vaša investicija

OSNOVNA INVESTICIJA ZA JEDNOMESEČNU OBUKU, TERMINI PO DOGOVORU, 6 DVOČASOVNIH RADNIH SESIJA + VEŽBE IZMEĐU SESIJA: 25.000,00 RSD

ONLINE INDIVIDUALNA OBUKA PREKO GOOGLE MEET-a ili SKYPE-a, SA POPUSTOM: 18.000,00 RSD 

ONLINE INDIVIDUALAN, MENTORSKI RAD ZA PRAVNA LICA SA DODATNOM ANALIZOM POTREBA: 21.000,00 RSD

INDIVIDUALAN MENTORSKI RAD U TRENING CENTRU U BEOGRADU: 24.000,00 RSD

Za prijave i sve informacije u vezi sa treningom, kao i za zakazivanje termina za individualan, mentorski rad kontaktirajte nas putem sajta, telefonom na  064 6420 608 ili mejlom na office@mojaobuka.rs.


Prijavite se za kurs (sva polja su obavezna)