Dragana Carević

HR manager, Dataplan Informatika doo Beograd 

1. Šta je potrebno za uspeh u Srbiji sa trenutnim stanjem na tržištu rada?

Imam utisak da se u poslednjih nekoliko godina situacija menja, vidim mlade ljude koji ne beže od sticanja novih znanja, profesionalnih uspeha, raznih treninga i kurseva. Tržište rada diktira stalnu potrebu za usavršavanjem i radom na sopstvenoj karijeri. Da bi neko uspeo u onome što želi na poslovnom planu, smatram da je potrebna kontinuirana želja za znanjem i novim veštinama, upornost i rešenost, posvećenost kao i malo sreće.

2. Kako primenjujete stečeno znanje?

Stečeno znanje primenjujem na sve moguće načine. Praktično, služeći se materijalom koji smo dobili na obuci, a ako nešto negde i “zaškripi” znam da uvek mogu da se oslonim na gospođu Zoricu Marinović i njen tim koji  se uvek potrudi da me sasluša, da savet i razmotri problem.

3. Na koji način su Vam pomogle naše mentorske obuke?

Donela sam odluku da prihvatim posao HR menadžera svesna da ću sigurno morati da steknem još znanja za izazove koji me čekaju. Novi posao, novi izazovi i stara ja😊.

Tražila sam na internetu obuku koja bi mogla da bude pravi pogodak i naišla na Moju obuku.  Sa druge strane žice, javio se jedan prijatan glas, odgovarajući na moja pitanja. Sve smo se dogovorile i ja sam krenula na prvu od dve obuke u kompaniji “Moja obuka”.

Sve što sam naučila na obuci, imala sam i prilike da primenim u dosadašnjoj praksi. Obuka je praktična, multidisciplinarna, nikako dosadna I površna. Kako mi je pomogla obuka?

Pomogla mi je da bolje obavljam svoj posao i saznam sve sto nisam imala prilike do tada.

4. Motivaciona poruka za kraj bazirana na vašem pređašnjem iskustvu:

Budite uporni u onome što volite i želite da radite, a ako vam zatreba pomoć na putu ka     ostvarenju profesionalnog sna, kompanija “Moja obuka” će Vam pomoći da ga ostvarite!”

Ovo je bila moja obuka, a kakva je Vaša?